Celtis Pharm
Mepitel One -  flaster za opekotine

Mepitel One - flaster za opekotine

Mepitel One je proizvod švedskog proizvođača Molnlycke Health Care, svetskog lidera u proizvodnji pokrivki za tretman rana, i predstavlja jedinstven proizvod na našem tržištu koji ima primenu u naprednom tretmanu opekotina.

Mepitel One je poluprovidna, poliamidna mrežica koja sa jedne strane sadrži silikon I to je strana koja naleže na opekotinu.

Posle pregleda i obrade opekotine od strane stručnog lica, MepitelOne se postavlja na opekotinu I može ostati na rani do 14 dana.

Kroz ovu mrežicu medicinsko osoblje posmatra opekotinu, kroz nju se vrši tretman opekotine prepisanim sredstvom, bez potrebe za njenim uklanjanjem. Ovo omogućava da se skrati period zarastanja opekotine, jer nema svakodnevnog oštećenja koje se često dešava primenom klasičnog tretmana. Ovakvim pristupom se omogućava veliki komfor za pacijenta, jer se izbegava klasično previjanje koje je, po pravilu, bolno.

Mrežica se bezbolno uklanja ne oštećujući, kako samu ranu, tako ni okolno tkivo.

Ova vrsta flastera omogućava idealnu vlažnost I temperaturu na mestu aplikacije, a što je preduslov za brzo iefikasno zarastanje.

Mepitel One se primenjuje već više decenija širom sveta I dokazao je svoju efikasnost kroz višegodišnju praksu.

U prometu sa nalazi u dve dimenzije: 7,5x10 cm , 10x18 cm I 17x25cm

Više o flasterima za uklanjanje ožiljaka i tretman rana i opekotina možete videti na sajtu uklanjanje-oziljaka.com