Celtis Pharm, Beograd
Dermosens, pH 5,5 sprej

Dermosens, pH 5,5 sprej

Dermosens pH 5,5 sprej je univerzalni preparat koji pomaže u svim stanjima pojave crvenila I svraba na koži, bez obzira na uzrok pojave ovih simptoma, pomažući normalizaciju stanja kože, povlačenje crvenila I smirivanje svraba.

Dermosens pH 5,5 sprej je jedinstven proizvod na tržištu regiona koje se odlikuje da u sebi sadrži savremeno hladeće sredstvo sa kontrolisanim hlađenjem, što je, s jedne strane, potpuno u skladu sa savremenim preporukama koje preporučuju izbegavanje mentola I sličnih komponenti, dok s druge strane omogućava primenu kod oba pola I kod svih uzrasta, kao I kod dece do tri godine starosti, a što nije slučaj sa proizvodima koji sadrže mentol.

Dermosens sprej se odlikuje vrlo bitnom karakteristikom za kože, a to je da poseduje fiziološki pH kože- 5,5.

Pored komponente koja ispoljava vrlo bitnu karakteristiku kod stanja crvenila I svraba na koži, a to je da hladi, Dermosens pH 5,5 sadrži sledeće komponente koje omogućavaju brz I vidljiv efekat na kožu:

- Etarsko ulje lavande - antibakterijsko, antifungalno i repelentno dejstvo. Ispoljava dejstvo i kod smirivanja alergijskih manifestacija na koži.

- Pantenol, tj. provitamin B5, poboljšava hidrataciju kože, ublažava svrab, smanjuje upale i ojede kože i ubrzava zarastanje rana i opekotina.

- Ekstrakt lista aloje deluje anti-inflamatorno, tj. umiruje upale na koži i povećava sintezu kolagena u tkivu što dovodi do bržeg zarastanja oštećene kože.

- Alantoin stimuliše regeneraciju tkiva i ubrzava zarastanje rana.

Dermosens pH 5,5 sprej svoju efikasnost ispoljava u sledećim stanjima:

- Insekticidno i akaricidno dejstvo, preventivna primena kao zaštita od ujeda komaraca i drugih insekata, kao i krpelja

- Smirivanje iritirane kože na mestu ujeda insekata, zatim posle kontakta kože sa koprivom, otrovom meduza i sl.

- Ublažavanje crvenila i svraba kod boginja, virusa herpesa, ekcema dermatitisa, psorijaze

- Smirivanje crvenila i bola na površini kože zahvaćenoj aknama

- Tretman kože posle brijanja i depilacije

- Iritacije i crvenilo kože posle sunčanja

- Smirivanje nadražaja kože u trudnoći

- Starački pruritus

Više na: dermosens.info

Kartalin krem

Kartalin krem

Kartalin krem je proizvod koji se u prvom periodu svog života pojavio među pacijentima obolelim od psorijaze kao preparat koji je bio ručno pripravljan u jednoj apoteci u jednom malom mestu u Sibiru.

Ubrzo se glas o njegovoj pomoći kod psorijaze, kao I njegova ukupna, popularnost proširila, kako celom Rusijom, tako I širom tadašnjeg SSSR-a.

Obzirom na njegovu visoku efikasnost u stanjima kod psorijaze, određenih vidova ekcema I dermatitsa, kao I rastuću tražnju, farmaceutska kompanija, “Astrofarma” iz Tomska je počela njegovu proizvodnju, a kako bi se izašlo sve većim zahtevima širom zemaljske kugle.

Danas je Kartalin krem proizvod koji živi svoj život preko 30 godina, koje se prodaje u velikom broju zemalja širom sveta, pa I SAD, Velikoj Britaniji, zemljama EU…, koji je pomogao stotinama hiljada pacijenta I čija dejstva se prate pod budnim okom stručnjaka Medicinskog fakulteta Sibirskog univerziteta u Tomsku na čelu sa Prof. Dmitruk Vadimom Stepanovičem.

Pod okriljem ovog Fakulteta je urađena i klinička studija kojom je dokazana efikasnost ovog proizvoda kao pomoć u psorijazi. Ova činjenica čini Kartalin krem jedinim proizvodom koji ne sadrži kortikosteroide, prirodan je, a da ima klinički dokazanu efikasnost kod psorijaze.

Sinergija solidola- derivate katrana I sibirskog nevena, na prvom mestu, uz podršku drugih komponenti: etarsko ulje lavande, eukaliptusa, kamilice, salicilna kiselina, lizozim, vitamini A I D, su se pokazali kao formula koja veoma efikasno pomaže kod navedenih stanja na koži.

Više informacija na sajtu: www.kartalinproducts.com

PREUZMITE BROŠURU KARTALIN KREMA

Kartalin šampon

Kartalin šampon

Kartalin šampon je nastao kao reakcija na popularnost Kartalin krema, a koju je ovaj proizvod stekao zahvaljujući svojoj efikasnosti.

Zadovoljni efektom koji su postizali pomoću Kartalin krema, korisnici ovog proizvoda su tražili od proizvođača pomoć i za deo kože pokriven kosom.

Kao rezultat tih upita, kompanija “Astrofarma” je razvila šampon sa prirodnim, lekovitim komponentama, koji je, s jedne strane trebalo da omogući lako skidanje Kartalin krema posle njegovog nanošenja na kosmati deo glave, a sa druge strane da, zahvaljujući svom sastavu i sopstvenom dejstvu pomogne u stanjima određenih promena na koži glave, pre svega kod psorijaze.

U kratkom vremenskom periodu, Kartalin šampon je opravdao poverenje i danas predstavlja efikasnu pomoć u tretmanu većeg broja oboljenja kosmatog dela kože, ali na prvom mestu psorijaze, u samostalnoj primeni ili, još bolje, kao podrška Kartalin kremu. Posle terapijske primene Kartalin krema, nastavkom upotrebe Kartalin šampona omogućava se produžavanje perioda remisije ( perioda bez oboljenja).

Osim efikasnog skidanja ostataka Kartalin krema, Kartalin šampon može da pomogne i u skidanju drugih masnih proizvoda koji se nanose u cilju tretmana dela kože koja je prekrivena kosom, kao i kod prirodno masnije kose.

Klinička studija koja je rađena u cilju potvrde efikasnosti Kartalin šampona u stanjima za koja je bio namenjen je otkrila da je Kartalin šampon pokazao visoku efikasnost i u tretmanu seboreje.

Efikasnost kod tretmana seboreje je bila primećena u preko 80%.

Više o samom proizvodu možete naći na sajtu www.kartalinproducts.com

PREUZMITE

Brošura Kartalin šampon (SRB)

Klinički dokazi Kartalin šampona (RUS)

Klinički dokazi Kartalin šampona (SRB)

Preuzmite rezultate ispitivanja Kartalin šampona (RUS)

Tranacix krema

Tranacix krema

 

 

Najbolji izbor za efikasan tretman hiperpigmentacija i rosacee

Traneksaminska kiselina – inovativno delovanje „starog“ molekula

Traneksaminska kiselina (TXA) je sintetski analog aminokiseline lizin. Koristi se kao lek koji se koristi za lečenje ili sprečavanje prekomernog gubitka krvi zbog većih trauma, postporođajnog krvarenja, operativnih zahvata, uklanjanja zuba, krvarenja iz nosa i obilnih menstruacija. Takođe se koristi kod naslednog angioedema. Prvi put je sintetisana 1962 godine u Japanu.

Prvo pominjanje TXA u dermatologiji bilo je 1979. Lopez-Gonzalez i saradnici su prijavili vrlo dobar rezultat upotrebom oralne TXA u tretmanu aktiničnog pruriga.(1) Tek od 1998 počinje ispitivanje delovanja TXA u dermatologiji. Te godine su Maeda i saradnici u in vitro studiji pokazali da TXA uzeta oralnim putem može da zaustavi melanogenezu. (2) Od 2010 se istraživanja na TXA obavljaju frekventnije i broj studija se povećao.

Mehanizam delovanja traneksaminske kiseline na melazmu

TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA smanjuje nivo VEGF smanjivanjem aktivnosti mastocita.(5)
TXA direktno inhibira melanogenezu kroz suzbijanje ekspresije prohormonske konvertaze (PC2) i ɑ-melanocit stimulišućeg hormona (ɑ-MSH).(6)

Mehanizam delovanja traneksaminske kiseline na rosaceu

TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA inhibira i ekspresiju serin proteze (SP) i ekspresiju PAR-2, što dovodi do homeostaze barijerne propustljivosti.(7)

TANACIX® KREM

Krem na bazi 3% traneksaminske kiseline
Sadrži širok spektar fotozaštite SPF 20
Koristi se uveče i ujutru na prethodno očišćenu i suvu kožu
Efikasnost pokazana u publikovanim kliničikm ispitivanjima nakon 3 meseca upotrebe
Odlična podnošljivost – Odsustvo neželjenih dejstava

Tuba 30ml
Proizvedeno u Francuskoj

Dodatna preporuka: istovremenom upotrebom Tranacix® krema sa drugim tretmanima (laseri, pilinzi, mezoterapija) povećava se efikasnost i brzina dobijanja efekata

POGLEDAJTE VIDEO:

PREUZMITEBrošura Tranacix krema

 

VitiLSi gel

VitiLSi gel

ZA REGULACIJU DEPIGMENTACIJA

VitiLSi je potpuno nov, patentirani i inovativan koncept za tretman vitiligom. Namenjen je isključivo za topikalnu primenu. VitiLSi je formulisan na bazi standardizovanih biljnih aktivnih sastojaka. Tačnije, ovo je kombinacija dva biljna ekstrakta - Coleus forskohlii (Indijska kopriva) i Cassia alata (Sena). Ova dva aktivna sastojka su široko istražena i predmet su brojnih naučnih izveštaja. Posebno je dokazana njihova bezbednost za topikalnu upotrebu. Testirali su ga poznati dermatolozi koji se prevashodno bave tretmanom vitiliga kako bi procenili njegovu efikasnost, kao i odsustvo neželjenih dejstava prilikom njegove upotrebe. VitiLSi vrlo često dovodi do potpune ili gotovo potpunu reigmentaciju u relativno kratkom vremenskom periodu (nekoliko nedelja) u odnosu na prosečno vreme fiziološkog procesa melanogeneze.

Mehanizam delovanja na depigmentacije 

Aktivnost i efikasnost VitiLSi gela je zasnovana na gore pomenutoj kombinaciji biljnih aktivnih sastojaka. Pokazalo se da je ekstrakt Cassia alata sposoban da stimuliše proizvodnju matičnih ćelija na dermo – epidermalnom nivou i snažno stimuliše njihovu transformaciju u melanoblaste (prekursore melanocita), a nakon toga i u melanocite (1). Pod ovako stumulisanim uslovima, ekstrakt Coleus forskholii stimuliše proces melanogeneze i dovodi do izuzetne sinteze melanina koji vrši repigmentaciju depigmentovanih delova kože. Ovo stimulativno delovanje Coleus forskholii dešava se na svim nivoima melanogeneze i to je razlog njegove visoke efikasnosti.(2)

Prikaz mehanizma delovanja Vitilsi gela
Stimuliše ekspresiju SCF
Stimuliše Wnt/β catenin put
Povećava broj keratinocita
Stimuliše ekspresiju β-FGF
Redukuje nivo TGF-β
Redukuje nivo TNF-α
Redukuje nivo IFN-γ
Redukuje nivo proinflamatonih citokina
Inhibira aktivnost NO sintaze
Stimuliše espresiju MC1R
Stimuliše cAMP
Vraća na fiziološki nivo MITF

Kako do najboljih rezultata?

VitiLSi se mora nanositi na depigmentacije jedanput dnevno, najbolje ujutro, na prethodno očišćenu i suvu kožu. Nanošenje treba da bude pažljivo i samo na depigmentovanu kožu. Nanošenje na ivice ili dalove kože koji su normalno pigmetovani dovešće do tamnjenja kože, kao da je osunčana.. Efikasnost VitiLSi se dodatno povećava kratkotrajnim, svakodnevnim izglaganjem solarnom zračenju u vremenu kada je solarno zračenje bezbedno, na primer 10 minuta u 10 sati. Interval vremena između primjene VitiLSi gela i izlaganja suncu nije važan. U slučaju oblačnog vremena ili odsustva sunca, takođe bi moglo da bude korisno jednostavno izlaganje vidljivoj svetlosti. Još efikasnije dermatološko rešenje je upotreba VitiLSi gela u kombinaciji sa fototerapijom (NB), pod strogim nadzorom. Jednom kada se repigmentacija oceni kao zadovoljavajuća, aplikacije VitiLSi gela mogu da se prorede ili da se prekinu, ali verovatno će stečena pigmentacija vremenom nestati. U tom slučaju je preporučljivo da se iznova započne svakodnevne primene VitiLSi gela.

Prvi rezultati su vidljivi već nakon 14 dana, a pun efekat se postiže nakon 3 meseca svakodnevne primene.

Preko VitiLSi gela može da se nanosi korektivna šminka.

Dodatna preporuka: VitiLSi gel se može kombinovati sa ostalim vrstama tretmana ili terapijom za vitiligo. PRIRODAN, BEZBEDAN, EFIKASAN, BRZ, DERMATOLOŠKI DOKUMENTOVAN METOD ZA IZVANREDNU REPIGMENTACIJU KOŽE

PREUZMITE Brošura VitiLSi gel