Dalmatinska 115/27, Beograd, Srbija, tel: 011 436 0019,
email: office@celtispharm.rs, web: www.celtispharm.rs

Proizvođač: Molnlycke Health Care 
Pakovanje:


ZA ŠTA SE NAJČEŠĆE KORIST GRANUDACYN?
KAKO DELUJE GRANUDACYN?
KADA I GDE SE KORISTI GRANUDACYN?
NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA
KAKO DELUJE GRANUDACYN?
VIDEO GRANUDACYN
BROŠURA (DOWNLOAD)


GRANUDACYN se najčešće koristi za:

• Obradu i čišćenje rana: dekubita, venskih ulkusa, dijabetskih ulkusa, drugih povreda
• Dezinfekciju usta i grla, u cilju prevencije infekcije svim virusoma i bakterijama, uključujući i Covid-19
• Obradu pupka kod beba
• Obradu rana nakon carskog reza i epiziotomije
• Obradu svih postoperativnih rana
• Opekotine I i II stepena

Granudacyn je moderni antiseptik (supstanca koja uništava mikroorganizme na tkivima čoveka) na bazi dve vrste hlora (Hipohlorasta kiselina i Natrijum-hipohlorit). Granudacyn je moderna, hemijski stabilna varijanta Dakin-ovog rastvora koji se koristio još za vreme prvog svetskog rata.

Granudacyn pripada antisepticima na bazi hlora, koji su danas u ekspanziji. Efekat postiže za kratko vreme (15-60 sekundi), ima veoma širok spektar dejstva (na bakterije, viruse, gljivice i parazite) a pritom je netoksičan za tkiva čoveka i neutralnog je pH.

Hipohlorasta kiselina, koja je aktivna supstanca Granudacyn-a nalazi se i u našim leukocitima (Makrofagi i Neutrofili), koji ovu kiselinu koriste u borbi protiv mikroorganizama. Na taj način ova supstanca je "poznata" našem organizmu i kao takva, neškodljiva je za ćelije i tkiva čoveka. Zato mi Granudacyn nazivamo prirodnim antiseptikom.

Granudacyn je neškodljiv antiseptik (nije citotoksičan), i može se bez bojazni koristiti na:
• svim tkivima (koža, sluzokoža, hrskavice, kosti, tetive, ligamenti, nervno tkivo, trbušna i plućna maramica)
• telesnim šupljinama čoveka (abdomen, grudni koš, lobanja, zglobni prostor, uho, grlo, nos, usna šupljina, mokraćna bešika, fistule, apscesi)
• za obradu akutnih i hroničnih rana, prilikom njihovog previjanja
• obradu pupčanog patrljka beba

Dakle, Granudacyn je antiseptik koji se sme koristiti direktno i na unutrašnjim organima čoveka i nije ga potrebno ispirati!

KAKO DELUJE GRANUDACYN?

Hipohlorasta kiselina ošteti ćelijski zid i druge omotače mikroorganizama - jednostavno rečeno napravi rupe u ćelijskom zidu bakterije, čime on postaje veoma propustljiv. Pod osmotskim pritiskom dolazi do masivnog ulaska vode u bakteriju i njenog mehaničkog raspada - osmolize bakterije. Naše ćelije su pritom potpuno bezbedne. Hipohlorasta kiselina iz Granudacyn-a ne oštećuje ćelije čoveka jer su one prirodno zaštićene Taurinom.

KADA I GDE SE KORISTI GRANUDACYN?

Antiseptik Granudacyn je namenjen za obradu rana na koži i sluzokožama kao i za intraoperativno i postoperativno ispiranje, za sva tkiva, sve telesne šupljine.

Upotreba antiseptika kao što je Granudacyn, donela je veliku promenu na polju hirurgije. Prema preporukama "Konsenzusa za antisepsu rana" iz 2018. Granudacyn je jedini antiseptik koji sme da se koristi za peritonealnu lavažu, i da dođe u kontakt sa CNS-om (mozgom i kičmenom moždinom), unutrašnjim organima i tkivima, hrskavicom, kostima, ligamentima, tetivama. Može se upotrebiti na svim tkivima čoveka, svim telesnim šupljinama (abdomen, grudni koš, medijastinum, lobanja, uho, grlo, nos, mokraćna bešika, zglobni prostor, itd.) ali i kod fistula, apscesa, trauma, otvorenih preloma i slično i pritom ga nije potrebno ispirati nakon upotrebe. Time se značajno smanjuje rizik od infekcija i postoperativnih komplikacija (naročito na "osetljivim" tkivima).

Pored intraoperativne upotrebe, Granudacyn se preporučuje za obradu, ispiranje i vlaženje akutnih i hroničnih rana prilikom njihovog previjanja ili kod primene tzv. NPWT (terapija rane negativnim pritiskom) uz instilaciju ovog antiseptika.

Preporučujemo i njegovu primenu kod obrade pupka beba (pupčanog patrljka). U ovom slučaju najvažnije je spečiti nastanak lokalne infekcije, iritaciju kože, potkožnih tkiva i prodor mikroorganizama prema abdomenu. Moguća komunikacija abdomena sa spoljašnjom sredinom (preko pupka) je još jedan razlog za upotrebu onog antiseptika koji neće citotoksično uticati na ove osetljive strukture. Takođe, komplikacije urahusa (otvoreni, fistula, cista, sinus urahusa) je opet dobar razlog za izbor Granudacyn-a kao antiseptika koji jedini sme da se koristi za „unutašnju upotrebu“.

Zaključujemo da je Granudacyn veoma efikasan i praktičan jer ima izuzetno brzo vreme dejstva (za 15-60 sekindi redukuje 99,99% bakterija), ima veoma širok spektar baktericidnog dejstva (Gram +, Gram -, MRSA, VRSA, OSRA, VRE) ,deluje i na viruse, gljivice i spore. Potpuno je netoksičan za sva tkiva čoveka pa se može koristiti neograničeno dugo ,ne peče na rani prilikom obrade rane i nije ga potrebno ispirati nakon upotrebe.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

Gde se kupuje Granudacyn?
Granudacyn se kupuje u apotekama.

Da li Granudacyn-om mogu ispirati usta i grlo?
Da. Granudacyn se može bezbedno koristiti za ispiranje usta i grla gde direktno deluje na viruse i bakterije kao najčešće uzročnike infekcije ovih regija.

Da li se Granudacyn sme koristiti kod beba i dece?
Da. Granudacyn se sme koristiti kod beba i dece.

Da li se Granudacyn koristi za obradu pupka kod beba?
Da. Granudacyn se koristi za obradu pupka kod beba. Nije ga potrebno ispirati sa pupka.

Da li Granudacyn sme da se primenjuje na svim sluzokožama?
Da. Granudacyn se može bezbedno koristiti na svim sluzokožama i tkivima, osim na očima i očnim kapcima.

Da li je potrebno ispirati Granudacyn sa mesta primene?
Nije potrebno. Granudacyn može na rani tj. na mestu primene ostati neograničeno dugo.

Da li se Granudacyn koristi za obradu rana samostalno ili u kombinaciji sa nekim drugim dezinfekcionim sredstvom?
Granudacyn se koristi za obradu rana bez upotrebe drugih sredstava za dezinfekciju. Ima širok antimikrobni spektar, efiksno i brzo deluje protiv uzročnika infekcije.

Da li se Granudacyn može koristiti i za duboke rane?
Da. Granudacyn se može koristiti za dezinfekciju svih tipova rana bez obzira na dubinu rane.

Koliko dugo Granudacyn mora da stoji na rani da bi delovao?
Granudacyn svoj efekat protiv bakterija ispoljava za 15-60 sekundi, a za antivirusno dejstvo potrebno je 5 minuta.

Da li i kako Granudacyn utiče na zarastanje rana?
Pozitivno dejstvo Granudacyn-a na zarastanje rana je indirektno. Granudacyn je antiseptik koji za razliku od mnogih drugih antiseptičnih sredstava ne oštećuje naše ćelije i tkivo. Sama ta činjenica je velika prednost za rane, naročito za hronične rane kod kojih je destruktivan efekat agresivnih i za tkivo štetnih antiseptika bitan usporavajući faktor u zarastanju.

Gde se može kupiti Granudacyn antiseptik?
Granudacyn antiseptik se kupuje u apotekama.

Granudacyn antiseptik se nalazi u pakovanjima od 250 ml, 500 ml i 1000 ml. Da li osim zapremine ima druge razlike u ovim pakovanjima i ako ima kakva je razlika?
Hemijski sastav u sva tri oblika pakovanja je identičan. Pakovanje od 250 ml ima raspršivač pa je pogodno za tretman rana, pupčanog patrljka kod beba, generalno za dezinfekciju kože i sluzokoža. Pakovanja od 500 i 1000 ml su u boci sa klasičnim otvorom i praktičnija su za ispiranje npr. usta i grla.

Koliki je rok upotrebe Granudacyn-a, nakon otvaranja?
Rok upotrebe Granudacyn antiseptika nakon otvaranja je 60 dana.

U kojim uslovima se čuva Granudacyn?
Granudacyn se čuva na temperaturi od 3 do 25°C, pri čemu ga treba zaštititi od direktne sunčeve svetlosti.
Odlaganje prazne bočice nakon upotrebe treba sprovesti u skladu sa ekološkim procedurama.

KAKO DELUJE GRANUDACYN?

Hipohlorasta kiselina ošteti ćelijski zid i druge omotače mikroorganizama - jednostavno rečeno napravi rupe u ćelijskom zidu bakterije, čime on postaje veoma propustljiv. Pod osmotskim pritiskom dolazi do masivnog ulaska vode u bakteriju i njenog mehaničkog raspada - osmolize bakterije. Naše ćelije su pritom potpuno bezbedne. Hipohlorasta kiselina iz Granudacyn-a ne oštećuje ćelije čoveka jer su one prirodno zaštićene Taurinom.
Za čitav ovaj proces je potrebno 15-60 sekundi. U tom smislu Granudacyn je antiseptik sa ubedljivo najbržim dejstvom (Onset of action). Za 15-60 sekundi, Granudacyn redukuje broj bakterija za 99,99%.

 

 

PREUZMITE BROŠURU PROIZVODA

Brošura GRANUDACYN antiseptik

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml sadrži visoku koncentraciju molekularnog vodonika od 6,6 ppm, što dokazuje izveštaj Instituta za opštu i fizičku hemiju, koji možete pogledati ovde.
Visoka koncentracija aktivnog vodonika u proizvodu merena je i računanjem jačine parcijalnog pritiska vodonika u proizvodu. Izračunata vrednost parcijalnog pritiska od rH = 0.87 svrstava ovaj proizvod u jedinstveno bogat antioksidativni preparat. Izveštaj možete pogledati ovde.

S ponosom ističemo da je Active Hydrogen Professional Cream 50 ml prvi i jedini kremasti proizvod na bazi molekularnog vodonika u svetu. Molekularni vodonik se smatra najjačim prirodnim antioksidansom, čime se u proizvodu postigla sinergija prirode i naučnih istraživanja.

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml je super-zasićena krema nano mehurićima molekularnog vodonika.

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml je namenjen za profesionalne sportiste, sportske lekare, fizioterapeute, fizijatre i sve one koji se izlažu jakom fizičkom naporu prilikom treninga. Posebno se preporučuje za akutne i hronične bolove kao i za teže povrede u ranoj fazi lečenja.

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml ublažava i dovodi do ranijeg prestanka bolova, smanjuje otoke, redukuje upalne procese i značajno ubrzava oporavak od povreda. Istraživanjem je utvrđeno da vodonik prodire i do 5 cm ispod kože što se odražava na delotvorni dubinski učinak u tretiranju povreda.
Zahvaljujući naučno dokazanim osobinama vodonika, a samim tim i Active Hydrogen Professional Cream preparat:

  • Ima snažan antioksidacioni efekat
  • Povećava snagu pokreta i fizičke sposobnosti
  • Daje prijatno osvežavajući osećaj pri upotrebi sa efektom hlađenja i opuštanja
  • Pogodan je za sportsku masažu i relaksaciju
  • Hidrira, regeneriše i revitalizuje tkiva i organe
  • Naučno dokazano smanjuje ili zaustavlja upalne procese koji vode u bolno stanje
  • Smanjuje posledice upalnog stanja kao što su otoci i modrice
  • Ubrzava oporavak posle povreda

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml je proizvod za spoljašnju upotrebu čijom redovnom, preporučenom primenom se pomaže kod posledica i stanja uzrokovanih povredama mišićnog i vezivnog tkiva usled udaraca, padova, sportskih povreda i drugih uzroka koji dovode do hematoma, otoka, uganuća i iščašenja.

Naučne studije su potvrdile da molekularni vodonik ima blagotvorno dejstvo i kod upala i zamora mišića izazvanih napornim i intenzivnim fizičkim aktivnostima poput bavljenja sportom, rekreativnog vežbanja ili teškog fizičkog rada.

Kako Active Hydrogen Professional Cream 50 ml deluje?

Njegov potencijal ogleda se u sposobnosti molekularnog vodonika da lako prodire u ćelije, pri čemu selektivno i ciljano eliminiše samo štetne slobodne radikale.

Active Hydrogen Professional Cream 50 ml je proizvod za opštu upotrebu i poseduje test zdravstvene ispravnosti od strane serfifikovane laboratorije Republike Srbije.

PREUZMITE BROŠURU ACTIVE HYDROGEN PROFESSIONAL CREAM - SNAGA VODONIKA

PREUZMITE BROŠURU ACTIVE HYDROGEN PROFESSIONAL CREAM - O PROIZVODU

Konvencionalni program flastera predstavlja program pokrivki koji se koriste kod akutnih povreda, odnosno svežih rana: hirurške rane, posekotine, abrazije, rane sa malom do umerenom količinom eksudata…

Određeni proizvodi iz ovog programa (Mefix, Mepore IV) se koriste i za fiksaciju intravenskih kanila, centralnih venskih katetera, fiksaciju perifernih katetera, fiksaciju neadhezivnih obloga, katetera, drenova…

Svi proizvodi iz ove kategorije su proizvedeni u po najsavremenijoj tehnologiji I u skladu sa najvišim standardima, uz poštovanje najstrožijih zahteva kvaliteta.

Karakteristike proizvoda:
- Hipoalergeni adheziv na vodenoj bazi smanjuje mogućnost pojavljivanja alergijskih reakcija na najmanju moguću meru.
- Visoka moć upijanja kod proizvoda sa upijajućim slojem.
- Minimalno oštećuju ranu.
- Sigurna, ali nežna fiksacija.
- Lako se skidaju I ne oštećuju okolni epitel.

U grupu Molnlycke HC konvencionalnih flastera spadaju sledeći proizvodi: Mepore, Mepore Pro, Mepore Film, Mepore Film&Pad, Mepore IV I Mefix flasteri.

NuMed je američko-kanadska kompanija prepoznatljiva među stručnjacima kao kompanija koja nudi inovativna rešenja u kardiovaskularnom segmentu i to, kako za pacijente najmlađeg uzrasta sa urođenim malformacijama na srcu i krvnim sudovima, tako i kod odraslih. Proizvodi se koriste i u dijagnostici i u lečenju.

NuMed je poseduje sopstveni razvojni tim čiji plod su proizvodi koji su pomogli hiljadama pacijenta širom sveta.

Proizvodi kompanije NuMed se odlikuju najvišim standardima kvaliteta i omogućavaju rešenja čak i kada su visokospecifični kardiovaskularni zahtevi u pitanju.

Više o kompaniji možete naći na sajtu: www.numedforchildren.com

A.M.I. – Agency for Medical Innovations (Agencija za medicinske inovacije, www.ami.at) je austrijski proizvođač medicinske opreme sa sedištem kompanije u blizini Bodenskog jezera, u mestu Feldkirh, na granici Nemačke, Švajcarske i Lihtenštajna.
Što I samo ime kompanije sugeriše, A.M.I. je kompanija koja unosi inovacije u proizvode koje proizvodi, a sa ciljem veće efikasnosti u tretmanu, kao I lakše upotrebe, čime se ostvaruju benefiti, kako za pacijenta na prvom mestu, tako i za lekare, odnosno ustanove koje upotrebljavaju A.M.I. proizvode i zdravstvene sisteme zemlje.

Svi A.M.I. proizvodi se odlikuju većom efikasnošću u odnosu na druge tehnike koje se primenjuju u tretmanu predmetne bolesti, kao i većom bezbednosti u primeni. Pored toga, omogućava se I brži oporavak pacijenata. Lekarima A.M.I. proizvodi pružaju veću sigurnost za pacijenta, kao i lakši zahvat koji lekar izvodi tokom procedure.

Benefit zdravstvenog sistema su uštede u zdravstvenim budžetima.

A.M.I. proizvodi se primenjuju u bolnicama i zdravstvenim sistemima širom sveta. Svi proizvodi su proizvedeni u skladu sa najvišim standardima i ispunjavaju najviše zahteve kvaliteta I najstrožije zahteve bezbednosti.
Oblasti u kojima A.M.I. pruža pomoć su: koloproktologija, urologija I ginekologiju.

Jedna od oblasti u kojoj je A.M.I. jedan od svetskih lidera i nudi efikasniji tretman u odnosu na druge je tretman hemoroida.

U toj oblasti pomoć pruža HAL-RAR proizvod Trilogy koji je postavio nove standard u tretmanu hemorida, kako u smislu efikasnog tretmana, tako i smanjenju bola za samog pacijenta i smanjenja perioda oporavka.

Više o hemoroidima, kao i o HAL-RAR metodi, možete da saznate u brošuri za pacijente koja je sadržana u prilogu.

Ukoliko ste lekar i zanimaju Vas informacije o samom Triogy uređaju, više informacija možete da nađete u brošuri u prilogu.

PREUZMITE VODIČ ZA PACIJENTE

PREUZMITE BROŠURU TRILOGY PROIZVODA

U današnje vreme estetika dolazi sve više do izražaja i ima dosta lutanja u tome kako sprečiti da rana ne pretvori u ožiljak ili kako tretirati već nastali ožiljak.

Rešenje nudi švedska firma Molnlycke Health Care proizvodom Mepiform koji je, kroz višedecenijsku primenu dokazao svoju efikasnost, a njegova efikasnost je dokazana i velikim brojem kliničkih, naučnih dokaza.

Mepiform je poliuretansko-silikonska pločica čija je boja približna boji kože što omogućava neprimetno nošenje same pokrivke, i koja je vrlo tanka što omogućava komforno nošenje.

Flasteri sa silikonskim gelom, a u ovu grupu spade i Mepiform, su, prema vodiču Međunarodne ekspertske grupe, prva preporuka i “zlatni standard” u terapiji hipertrofičnih i keloidnih ožiljaka.

Mepiform se proizvodi u više dimenzija i može da se seče na željene dimenzije prilagođavajući se veličini I obliku ožiljka.

Vodootporan je I na rani ostaje do 15 dana posle čega se aplikuje novi isečeni i prilagođeni komad.

Karakteristike Mepiforma:
- Oko 25 godina na tržištu.
- Prvi izbor u tretmanu hipertrofičnih I keloidnih ožiljaka.
- Veliki broj pacijenata širom sveta I veliko iskustvo u primeni.
- Više klinički evidentnih dokaza o efikasnosti širom sveta ( između ostalog I u Srbiji).
- Visoka efikasnost dokazana kroz praksu.
- Veliki komfor za pacijenta- pokrivka se iseče, ostaje na rani do 15 dana. Preporučuje se svakodnevno skidanje prilikom tuširanja, radi uvida u stanje ožiljka i higijene kože. Razlika u odnosu na preparate koji se nanose mazanjem, gde je potrebno više puta dnevno nanošenje u dovoljnom sloju sa određenim periodom utrljavanja, je da se Mepiform zalepi i stoji 24h na rani, odnosno ožiljku.
- Komforna primena- već pominjano uz napomenu da je pokrivka atraumatska i da se sa lakoćom skida ne oštećujući okolni epitel
- Cena tretmana

Mepifom pomaže, kako kod prevencije nastanka ožiljka, tako i kod nastalih ožiljaka bez obzira kada su oni nastali.

Takođe, Mepiform može da bude i efikasna pomoć kod ožiljaka koji su ispod ravni kože, npr. kod ožiljaka od akni.

Mepiform se prodaje u tri dimenzije: 5x7,5 cm, 4x30 cm I 10x18 cm.

Više informacija možete pronaći u brošuri u prilogu.

PREUZMITE BROŠURU MEPIFORM FLASTERA ZA OŽILJKE

UPUTSTVO ZA UPOTREBU MEPIFORM SILIKONSKIH FLASTERA

Mepitel One je proizvod švedskog proizvođača Molnlycke Health Care, svetskog lidera u proizvodnji pokrivki za tretman rana, i predstavlja jedinstven proizvod na našem tržištu koji ima primenu u naprednom tretmanu opekotina.

Mepitel One je poluprovidna, poliamidna mrežica koja sa jedne strane sadrži silikon I to je strana koja naleže na opekotinu.

Posle pregleda i obrade opekotine od strane stručnog lica, MepitelOne se postavlja na opekotinu I može ostati na rani do 14 dana.

Kroz ovu mrežicu medicinsko osoblje posmatra opekotinu, kroz nju se vrši tretman opekotine prepisanim sredstvom, bez potrebe za njenim uklanjanjem. Ovo omogućava da se skrati period zarastanja opekotine, jer nema svakodnevnog oštećenja koje se često dešava primenom klasičnog tretmana. Ovakvim pristupom se omogućava veliki komfor za pacijenta, jer se izbegava klasično previjanje koje je, po pravilu, bolno.

Mrežica se bezbolno uklanja ne oštećujući, kako samu ranu, tako ni okolno tkivo.

Ova vrsta flastera omogućava idealnu vlažnost I temperaturu na mestu aplikacije, a što je preduslov za brzo iefikasno zarastanje.

Mepitel One se primenjuje već više decenija širom sveta I dokazao je svoju efikasnost kroz višegodišnju praksu.

U prometu sa nalazi u dve dimenzije: 7,5x10 cm , 10x18 cm I 17x25cm

 

 

Hronične rane pretstavljaju veliki izazov za zdravstvene sisteme zemalja širom sveta, a pogotovo su problem za pacijente koji se suočavaju sa ovom problematikom.

1-2% populacije se danas suočava sa nekim oblikom hroničnih rana sa tendencijom da ovaj procenat u budućnosti bude i veći.

Predviđanja su da će do 2050.godine preko 25% osoba starije životne dobi imati neki oblik hroničnih rana.

Procenjuje se da oko 200.000 stanovnika Srbije se danas suočava sa problemom ovog tipa.

Neki oblici hroničnih rana su: venski ulkusi, arterijski ulkusi, dekubitusi, dijabetično stopalo…

Da bi se hronična rana sanirala potreban je sveobuhvatan pristup bolesniku, ali jedan od najbitnijih faktora za efikasno, kvalitetno i, koliko god je to moguće, brzo zalečenje, je da se izvrši pravilan izbor pokrivki za tretman hroničnih rana.

Molnlycke Health Care svojim proizvodima nudi najefikasnije rešenje, a uz to skraćuje vreme tremana i smanjuje troškove izlečenja.

Molnlycke Health Care, upotrebom patentirane Safetac tehnologije, tehnologije mekog, selektivnog, mikroadhezivnog silikona, nudi širok spektar rešenja svojim proizvodima koji se na tržištu nalaze pod imenom Mepilex ( Mepilex, Mepilex Border, Mepilex Ag, Mepilex Border Ag, Mepilex EM, Mepilex Border EM, Mepilex Border Sacrum, Mepilex Talon…).

Prednosti korišćenja Mepilex proizvoda u tretmanu hroničnih rana su sledeće:

- Gamu proizvoda za sve faze I stanja hroničnih rana.
- Kontaktna površina u vidu mekog adhezivnog silikona omogućava bezbednu primenu.
- Meki, komforni za primenu, prilagođavaju se konturama tela.
- Određeni proizvodi ispoljavaju visok stepen vodootpornosti, kao i nepropusnost za urin i feces.
- Pokrivke ispunjavaju sve preduslove za savremeni TIME princip vlažnog previjanja I nege hronične rane (TIME je akronim od reči: Tissue (tkivo), Infection (infekcija), Moisture (vlažnost) i Edge (ivica)- skraćenica koja ističe osnovne principe koje je potrebno ispuniti, a da bi se rana sanirala).
- Korišćenjem Mepilex pokrivki se omogućavaju idealni uslovi za pravilno zarastanje rane.
- Mepilex proizvodi, zahvaljujući primeni Safetac tehnologije, imaju karakteristiku da se ne lepe za samu ranu što omogućava previjanje bez oštećenja rane.
- Mepilex proizvodi ne oštećuju okolni epiderm, lako se skida.
- Hipoalergeni su.
- Imaju veliku moć upijanja što omogućava ređe previjanje.
- Proizvodi sa srebrom, koji se primenjuju kod inficiranih rana, imaju dokazano kontinuirano oslobađanje jona srebra u period od 7 dana.
- Mepilex proizvodi, zahvaljujući svojim karakteristikama, smanjuju mogućnost maceracije na najmanju moguću meru čime se smanjuje I mogućnost stvaranja posledičnih infekcija.
- Cena tretmana je znatno niža u poređenju sa drugim, konvencionalnim sredstvima, koji se primenjuju u ovim stanjima.

Mepilex pokrivke su, tokom svoje višedecenijske primene, omogućile izlečenje hijadama ihiljadama pacijenata.

Mepilex pokrivke su, zahvaljujući svojim prednostima, prve koje su ušle u protokole za prevenciju nastanka dekubita I čije je dejstvo dokazano desetinama kliničkih i drugih naučnih studija.

Mepilex pokrivke se danas koriste u više od 100 zemalja sveta i predstavljaju standard u lečenju svih oblika hroničnih rana.

"Celtispharm" doo je farmaceutska kuća koja svoje proizvode distribuira isključivo pravnim licima i ne odgovara za poslovnu politiku distributera svojih proizvoda (maloprodajne cene, način prodaje, način dostave i slično).