Dalmatinska 115/27, Beograd, Srbija, tel: 011 436 0019,
email: office@celtispharm.rs, web: www.celtispharm.rs

UroMagiK, prašak za oralni rastvor

Proizvod za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu Uromagik, prašak za oralni rastvor je važan zbog toga što:
- je pojava kamena u bubregu jedan od najčešćih problema mokraćnog sistema, procena je kod oko 15% populacije
- može nastati kod pacijenata svih uzrasta, uključujući i decu i starije osobe, a tri puta češće nastaje kod muškaraca nego kod žena

Bili bi dobro da „poznajete svoj kamen“ ako spadate u osobe koje ga imaju. Najčešće se u bubrezima stvara kamen sačinjen od soli oksalne kiseline, oksalatni tip kamena i to u preko 75% slučajeva. Često ćete kao sinonim za kamen u bubregu naići na termine urolitijaza, kalkuloza.

Faktori koji povećavaju rizik od nastanka kamena u bubregu mogu biti vaša genetika, način ishrane, učestolost infekcija mokraćnih puteva, metaboličke bolesti poput povećane aktivnosti štitne žlezde, poremećaj metabolizma mokraćne kiseline (npr. giht), povećan unos vitamina D, upotreba lekova koji pospešuju izlučivanja tečnosti iz organizma i lekova koji neutrališu želudačnu kiselinu i sadrže kalcijum.

Jedan od tretmana za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu koji je najduže u primeni je tretman solima liminske kiseline, tretman citratima.

Razlozi za primenu tretmana korišćenjem proizvoda sa citratima je najveći broj pacijenata kojima je pomogao da spreči nastanak kamena ili nastanak simptoma pri pojavi kamena u bubregu, najveći broj kliničkih studija koji ovo dejstvo potvrđuju i najznačajnije, proizilazi iz preporuka Evropskog vodiča za urolitijazu što je zvanična preporuke evropskih eksperata u urologiji.

Uromagik, prašak za oralni rastvor je preparat na bazi citrata. Osnovu preparata čine citrati koji su pomogli najvećem broju pacijenata, zvanično ih preporučuju evropski eksperti za urolitijazu.
Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu magnezijum-citrata i ispunjava sve uslove da efikasno deluje u prevenciji nastanka kamena u bubregu i u pomoći u tretmanu simptoma kod nastalog kamena u bubregu. Magnezijum-citrat pomaže da se nerastvorni sastojci kamena pretvore u rastvorne.

Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu vitamina B6 koji ima značajnu ulogu u metabolizmu oksalata, smanjuje izlučivanje oksalata, samim tim i dospevanje u urin što snižava koncentraciju oksalata u urinu i mogućnost za formiranje kamena.

Uromagik prašak za oralni rastvor ima svojstvo blagog povećanja baznosti urina (povećava pH urina) što pospešuje postepeno rastvaranje kamena, tzv. topljenje kamena.

Prilikom primene Uromagik praška za oralni rastvor vrlo je bitna konstantnost u primeni, jer je Uromagik proizvod koji je efikasan za topljenje kamena, ali taj proces nije brz i potrebno je vreme.

Pacijenti koji imaju akutni napad kamena trpe veliki bol, jedan od najvećeg intenziteta na skali, I žele brz efekat. Brz efekat se postiže spzmoliticima koji ne utiču na sam kamen, dok drugi proizvodi, kao što je i Uromagik prašak za oralni rastvor, rastvaraju kamen, ali ne utiču na brzo smanje osećaj bola.

U tom smislu, a kao što je rečeno, da bi proizvod ispoljio svoje dejstvo potrebno nam je vreme. Prema iskustvu, kao i kliničkim dokazima, Uromagik prašak za oralni rastvor smanjuje kamen u prečniku za do 1-2 mm mesečno I efikasan je za kamen dijametra do 8-9 mm.

Uromagik prašak za oralni rastvor se preporučuje i posle tretmana razbijanja kamena drugim tehnikama, kao i kod peska u bubregu.

Obzirom na svoje osobine, Uromagik prašak za oralni rastvor može da se koristi I kao kvalitetan i efikasan izvor magnezijuma ivitamin B6. Zbog svog svojstva da povećava pH vrednosti krvi, Uromagik prašak za oralni rastvor ubrzava bazalni metabolizam čime se preporučuje za dijete, jer ubrzava smanjenje masnih naslaga i smanjenje telesne težine. Određene dijete koje se preporučuju kao prevencija nastanka malignih bolesti gde se akcenat stavlja na smanjenje kiselosti krvi prepoznaju Uromagik prašak za oralni rastvor kao jedan idealan preparat za uvođenje krvi u idealan pH opseg preporučen za ovu namenu.

PREUZMITE BROŠURU UROMAGIK

"Celtispharm" doo je farmaceutska kuća koja svoje proizvode distribuira isključivo pravnim licima i ne odgovara za poslovnu politiku distributera svojih proizvoda (maloprodajne cene, način prodaje, način dostave i slično).