Dalmatinska 115/27, Beograd, Srbija, tel: 011 436 0019,
email: office@celtispharm.rs, web: www.celtispharm.rs

ZA REGULACIJU DEPIGMENTACIJA

VitiLSi je potpuno nov, patentirani i inovativan koncept za tretman vitiligom. Namenjen je isključivo za topikalnu primenu. VitiLSi je formulisan na bazi standardizovanih biljnih aktivnih sastojaka. Tačnije, ovo je kombinacija dva biljna ekstrakta - Coleus forskohlii (Indijska kopriva) i Cassia alata (Sena). Ova dva aktivna sastojka su široko istražena i predmet su brojnih naučnih izveštaja. Posebno je dokazana njihova bezbednost za topikalnu upotrebu. Testirali su ga poznati dermatolozi koji se prevashodno bave tretmanom vitiliga kako bi procenili njegovu efikasnost, kao i odsustvo neželjenih dejstava prilikom njegove upotrebe. VitiLSi vrlo često dovodi do potpune ili gotovo potpunu reigmentaciju u relativno kratkom vremenskom periodu (nekoliko nedelja) u odnosu na prosečno vreme fiziološkog procesa melanogeneze.

Mehanizam delovanja na depigmentacije 

Aktivnost i efikasnost VitiLSi gela je zasnovana na gore pomenutoj kombinaciji biljnih aktivnih sastojaka. Pokazalo se da je ekstrakt Cassia alata sposoban da stimuliše proizvodnju matičnih ćelija na dermo – epidermalnom nivou i snažno stimuliše njihovu transformaciju u melanoblaste (prekursore melanocita), a nakon toga i u melanocite (1). Pod ovako stumulisanim uslovima, ekstrakt Coleus forskholii stimuliše proces melanogeneze i dovodi do izuzetne sinteze melanina koji vrši repigmentaciju depigmentovanih delova kože. Ovo stimulativno delovanje Coleus forskholii dešava se na svim nivoima melanogeneze i to je razlog njegove visoke efikasnosti.(2)

Prikaz mehanizma delovanja Vitilsi gela
Stimuliše ekspresiju SCF
Stimuliše Wnt/β catenin put
Povećava broj keratinocita
Stimuliše ekspresiju β-FGF
Redukuje nivo TGF-β
Redukuje nivo TNF-α
Redukuje nivo IFN-γ
Redukuje nivo proinflamatonih citokina
Inhibira aktivnost NO sintaze
Stimuliše espresiju MC1R
Stimuliše cAMP
Vraća na fiziološki nivo MITF

Kako do najboljih rezultata?

VitiLSi se mora nanositi na depigmentacije jedanput dnevno, najbolje ujutro, na prethodno očišćenu i suvu kožu. Nanošenje treba da bude pažljivo i samo na depigmentovanu kožu. Nanošenje na ivice ili dalove kože koji su normalno pigmetovani dovešće do tamnjenja kože, kao da je osunčana.. Efikasnost VitiLSi se dodatno povećava kratkotrajnim, svakodnevnim izglaganjem solarnom zračenju u vremenu kada je solarno zračenje bezbedno, na primer 10 minuta u 10 sati. Interval vremena između primjene VitiLSi gela i izlaganja suncu nije važan. U slučaju oblačnog vremena ili odsustva sunca, takođe bi moglo da bude korisno jednostavno izlaganje vidljivoj svetlosti. Još efikasnije dermatološko rešenje je upotreba VitiLSi gela u kombinaciji sa fototerapijom (NB), pod strogim nadzorom. Jednom kada se repigmentacija oceni kao zadovoljavajuća, aplikacije VitiLSi gela mogu da se prorede ili da se prekinu, ali verovatno će stečena pigmentacija vremenom nestati. U tom slučaju je preporučljivo da se iznova započne svakodnevne primene VitiLSi gela.
Prvi rezultati su vidljivi već nakon 14 dana, a pun efekat se postiže nakon 3 meseca svakodnevne primene.
Preko VitiLSi gela može da se nanosi korektivna šminka.
Dodatna preporuka: VitiLSi gel se može kombinovati sa ostalim vrstama tretmana ili terapijom za vitiligo.
PRE I POSLE upotrebe VitiLSi® gela

PRIRODAN, BEZBEDAN, EFIKASAN, BRZ, DERMATOLOŠKI DOKUMENTOVAN METOD ZA IZVANREDNU REPIGMENTACIJU KOŽE

PREUZMITE

Brošura VitiLSi gel

 

Najbolji izbor za efikasan tretman hiperpigmentacija i rosacee

Traneksaminska kiselina – inovativno delovanje „starog“ molekula

Traneksaminska kiselina (TXA) je sintetski analog aminokiseline lizin. Koristi se kao lek koji se koristi za lečenje ili sprečavanje prekomernog gubitka krvi zbog većih trauma, postporođajnog krvarenja, operativnih zahvata, uklanjanja zuba, krvarenja iz nosa i obilnih menstruacija. Takođe se koristi kod naslednog angioedema. Prvi put je sintetisana 1962 godine u Japanu.

Prvo pominjanje TXA u dermatologiji bilo je 1979. Lopez-Gonzalez i saradnici su prijavili vrlo dobar rezultat upotrebom oralne TXA u tretmanu aktiničnog pruriga.(1) Tek od 1998 počinje ispitivanje delovanja TXA u dermatologiji. Te godine su Maeda i saradnici u in vitro studiji pokazali da TXA uzeta oralnim putem može da zaustavi melanogenezu. (2) Od 2010 se istraživanja na TXA obavljaju frekventnije i broj studija se povećao.

Mehanizam delovanja traneksaminske kiseline na melazmu

TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA smanjuje nivo VEGF smanjivanjem aktivnosti mastocita.(5)
TXA direktno inhibira melanogenezu kroz suzbijanje ekspresije prohormonske konvertaze (PC2) i ɑ-melanocit stimulišućeg hormona (ɑ-MSH).(6)

Mehanizam delovanja traneksaminske kiseline na rosaceu

TXA smanjuje broj krvnih sudova u dermisu i inhibira neovaskularizaciju izazvanu osnovnim faktorom rasta fibroblasta.(3,4)
TXA inhibira i ekspresiju serin proteze (SP) i ekspresiju PAR-2, što dovodi do homeostaze barijerne propustljivosti.(7)

TANACIX® KREM
Krem na bazi 3% traneksaminske kiseline
Sadrži širok spektar fotozaštite SPF 20
Koristi se uveče i ujutru na prethodno očišćenu i suvu kožu
Efikasnost pokazana u publikovanim kliničikm ispitivanjima nakon 3 meseca upotrebe
Odlična podnošljivost – Odsustvo neželjenih dejstava
Tuba 30ml
Proizvedeno u Francuskoj
Dodatna preporuka: istovremenom upotrebom Tranacix® krema sa drugim tretmanima (laseri, pilinzi, mezoterapija) povećava se efikasnost i brzina dobijanja efekata

PREUZMITE

Brošura Tranacix krema

 

BabyMed medicinska kozmetika je nastala kao plod,  možemo slobodno reći, višedecenijskog bavljenja zaposlenih u “Celtis Pharm”-u problematikom ekcema i atopijskog dermatitisa kod dece.

Promena uslova života je dovela do toga da je, za poslednjih 30 godina broj dece koja do svoje pete godine razviju atopijski dermatisi ili ekcem, povećan tri puta.

Odnos površine kože kod novorođenčadi  u odnosu na telesnu masu je višestruko  veći nego što je to slučaj kod odraslih. Ta činjenica udružena sa još nedovoljno razvijenim odbrambenim mehanizmima dovode do situacije da danas više od 30% dece ima pomenute kožne promene.

Imajući u vidu navedeno, pravilna nega i higijena kože se nameće kao vrlo bitan momenat u celokupnoj brizi  o novorođenčadima, kao I nešto starijoj deci.

“BabyMed” pH 5,5 kolekcija je specijalno formulisana medicinska kozmetika koja omogućava pravilnu negu I higijenu, kako beba, tako I dece uopšte.

Kolekcija je specijalno formulisana za pomoć u stanjima osetljive kože, sklone atopijskom dermatitisu I ekcemima. Tako formulisana ona blagotovorno deluje I na normalnu kožu.

Brižljivo odabrani sastojci svih proizvoda, proizvedeni od renomiranih svetskih proizvođača, je omogućila da se cela kolekcija odlikuje hipoalergenošću, kao I aspektom prirodnosti, zahvaljujući prisustvu prirodnih komponenti.

Pored hipoalergenosti koja je postignuta pažljivim odabirom komponenti koje ulaze u sastav formulacije, kao I svojstva da je kolekcija pH 5,5, svoju aktivnost BabyMed proizvodi ispoljavaju zahvaljujući idelanom odabiru aktivnih komponenti I to:

- Ulje semenki divlje borovnice- ulje izolovano iz semenki divlje borovnice u ekološki čistim sredinama. Ulje semenki divlje borovnice se danas smatra jednim od najidealnijih ulja za ljudsku kožu. Razlog je što u sebi sadrži idealno izbalansirane masne kiseline, pre svega  omega-3 I omega-6 koje se nalaze u odnosu 1:1 što se smatra idealnim odnosom za ljudsku kožu. Zahvaljući svom sastavu, ulje semenki divlje borovnice reizgrađuje površinski deo kože, koji je narušen u stanjima ekcema I atopijskog dermatitisa, čime se koži vraća prvobitni izgled, nestaje hrapavost, crvenilo svrab I suvoća kože. Takođe, zahvaljujući svojim karakteristikama, ulje semenki divlje borovnice omogućava brže postizanje punoće vlasi, a pokazuje I visoku efikasnost u tretmanu temenjače.

- Ekstrakt ovsa- ekstrakt ovsa je široko zastupljen u tretmanu kože I to vekovima unazad. Naši preci su koristili kaše od ovsa da ublaže pojavu crvenila, svraba I upala na koži. Savremena farmacija je omogućila da se to dejstvo osavremeni I pojača upotrebom ekstrakta ovsa.

- Avenantramid- komponenta koja se prirodno nalazi u ekstraktu ovsa zbog koje ovas deluje povoljno na smirivanje upalnih, zapaljenskih promena na koži. Kombinacijom ekstrakta ovsa I avenantramida omogućava se veoma efikasno smirivanje promena na koži, a pri tome se zadržava osobina proizvoda da je prirodan I bez neželjenih efekata.

Osim navedenih komponenti, u sastav proizvoda ulaze i: shea buter, vitamin E, cink-oksid, dok se u kupkama I šamponima nalaze blaga peneća sredstva, koja su prirodna (poreklom iz ovsa I kokosa). I sa kliničkim dokazima da su bezbedna za upotrebu, kako kod normalne, tako I kod crvene, atopične I ekcematozne kože.

Možda možemo da stavimo opciju: više informacija u brošuri u prilogu.

Proizvodi:

BabyMed kupka za bebe

BabyMed kupka za bebe je specijalno formulisana za higijenu, ali zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namenjena je i za negu kože novorođenčadi I dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu.

pH BabyMed kupke za bebe je 5,5 I idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u nezi kože u pomenutim stanjima.

BabyMed kupka za bebe ne sadrži sulfate, kao najčešće korišćene površinski aktivne materije, koji su potencijalni iritansi I alergeni, već prirodne, blage površinski aktivne materije: proteol-oat I dinatrijum-kokoamfodiacetat, koji ne iritiraju kožu, a imaju blaga peneća svojstva.

Kliničke studije su pokazale da prirodna peneća sredstva u svakodnevnoj primeni nemaju negativan efekat na normalnu kožu, kao ni na suvu, zadebljalu I eritematoznu kožu beba.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće omogućava da mališani sa  zadovoljstvom prihvataju sam čin kupanja.

Pun efekat na kožu I pomoć prevenciji nastanka, kao I pomoć u izlečenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo I iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći I umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba I iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog I anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

Pakovanje: 200ml

BabyMed šampon za bebe

BabyMed šampon za bebe je specijalno formulisana šampon za higijenu, ali zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namenjena je i za negu kože glave, kao I kose novorođenčadi I dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu. BabyMed šampon za bebe je namenjen I deci sa krhkim vlasima kose, kao I kod temenjače.

pH BabyMed šampona  za bebe je 5,5 I idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u nezi kože glave I kose u pomenutim stanjima.

BabyMed šampon za bebe ne sadrži sulfate, kao najčešće korišćene površinski aktivne materije, koji su potencijalni iritansi I alergeni, već prirodne, blage površinski aktivne materije: proteol-oat I dinatrijum-kokoamfodiacetat, koji ne iritiraju kožu, a imaju blaga peneća svojstva što omogućava efekat popularno zvanog “pranja kose bez suza” što omogućava lako pranje kose uz prihvatanje samog čina kao da je igra u pitanju.

Kliničke studije su pokazale da prirodna peneća sredstva u svakodnevnoj primeni nemaju negativan efekat na normalnu kožu, kao ni na suvu, zadebljalu I eritematoznu kožu beba.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće omogućava da mališani sa  zadovoljstvom prihvataju sam čin pranja kose.

Pun efekat na kožu glave, kao I na same vlasi kose, postignut je zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo I iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći I umirujući efekat. Ulje semenki divlje borovnice utiče na jačanje krhkih vlasi kose.

- Ekstrakt ovsa - pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba I iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid - zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

BabyMed šampon za kosu se pokazao izvrsnim u rešavanju problema temenjače.

Pakovanje: 200ml

Mleko za telo za bebe

BabyMed mleko za telo za bebe je specijalno formulisano za negu kože novorođenčadi I dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed mleko za telo za bebe ima višestruko emolijentni efekat.

Ovaj efekat je dodatno naglašen zahvaljujući prisustvu supstanci kao što je shea buter.

BabyMed mleko za telo za bebe idealno hidrira suvu I iritiranu kože kakva je prisutna u stanju atopijskog dermatitisa.

Prisustvo pantenola u koncentraciji  od 2% omogućava kvalitetnu hidrataciju kože I ublažava svrab

pH BabyMed mleka za telo za bebe je 5,5 I idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u nezi kože u pomenutim stanjima.

Prisustvo vitamina E omogućava antioksidativni efekat čime BabyMed mleko za telo štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, delujući I kao emolijent I  humektans, čime dodatno vlaži kožu čineći je mekom.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće zaokružuje celu formulaciju dajući detetu osećaj svežine I čistote..

Pun efekat na kožu I pomoć prevenciji nastanka, kao I pomoć u izlečenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo I iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći I umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba I iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog I anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

Pakovanje: 200ml

BabyMed krema za lice za bebe

BabyMed krema za lice za bebe je specijalno formulisano za negu kože novorođenčadi I dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu.

Obzirom da je lice jedno od češćih mesta gde se manifestuje atopijski dermatitis, nega lica ima izražen značaj.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed krema za lice ima višestruko emolijentni efekat.

Ovaj efekat je dodatno naglašen zahvaljujući prisustvu supstanci kao što je shea buter.

BabyMed krema za lice idealno hidrira suvu I iritiranu kožu kakva je prisutna u stanju atopijskog dermatitisa.

Prisustvo pantenola u koncentraciji  od 2% omogućava kvalitetnu hidrataciju kože I ublažava svrab

pH BabyMed kreme za lice je 5,5 I idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u nezi kože u pomenutim stanjima.

Prisustvo vitamina E omogućava antioksidativni efekat čime BabyMed krema za lice štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine, delujući I kao emolijent I  humektans, čime dodatno vlaži kožu čineći je mekom.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće zaokružuje celu formulaciju dajući detetu osećaj svežine I čistote..

Pun efekat na kožu I pomoć prevenciji nastanka, kao I pomoć u izlečenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo I iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći I umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba I iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog I anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

Pakovanje: tuba 50ml

BabyMed  zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom

BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom je specijalno formulisana za negu kože novorođenčadi I dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima I atopijskom dermatitisu.

Zahvaljujući specijalnoj formulaciji BabyMed zaštitna krema za bebe sa cink-oksidom ima višestruko emolijentni efekat.

Prisustvo cink-oksida u koncentraciji od 15% omogućava kvalitetnu zaštitu deteta u predelu pelenske regije. Ima zaštitnu ulogu. Deluje  tako što stvara zaštitnifilm na koži  I time štiti kožu od iritanasa iz fecesa I urina.

Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće zaokružuje celu formulaciju dajući detetu osećaj svežine I čistote.

Pun efekat na kožu I pomoć prevenciji nastanka, kao I pomoć u izlečenju, je postignut zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice- zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo I iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode I omogućava izrazito vlažeći I umirujući efekat.

- Ekstrakt ovsa- pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba I iritacija  na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid- zbog izrazitog anti-histaminskog I anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo I svrab.

Pakovanje: tuba 50ml

Više o proizvodima: www.babymedcosmetics.com

Kartalin šampon je nastao kao reakcija na popularnost Kartalin krema, a koju je ovaj proizvod stekao zahvaljujući svojoj efikasnosti.

Zadovoljni efektom koji su postizali pomoću Kartalin krema, korisnici ovog proizvoda su tražili od proizvođača pomoć i za deo kože pokriven kosom.

Kao rezultat tih upita, kompanija “Astrofarma” je razvila šampon sa prirodnim, lekovitim komponentama, koji je, s jedne strane trebalo da omogući lako skidanje Kartalin krema posle njegovog nanošenja na kosmati deo glave, a sa druge strane da, zahvaljujući svom sastavu i sopstvenom dejstvu pomogne u stanjima određenih promena na koži glave, pre svega kod psorijaze.

U kratkom vremenskom periodu, Kartalin šampon je opravdao poverenje i danas predstavlja efikasnu pomoć u tretmanu većeg broja oboljenja kosmatog dela kože, ali na prvom mestu psorijaze, u samostalnoj primeni ili, još bolje, kao podrška Kartalin kremu. Posle terapijske primene Kartalin krema, nastavkom upotrebe Kartalin šampona omogućava se produžavanje perioda remisije ( perioda bez oboljenja).

Osim efikasnog skidanja ostataka Kartalin krema, Kartalin šampon može da pomogne i u skidanju drugih masnih proizvoda koji se nanose u cilju tretmana dela kože koja je prekrivena kosom, kao i kod prirodno masnije kose.

Klinička studija koja je rađena u cilju potvrde efikasnosti Kartalin šampona u stanjima za koja je bio namenjen je otkrila da je Kartalin šampon pokazao visoku efikasnost i u tretmanu seboreje.

Efikasnost kod tretmana seboreje je bila primećena u preko 80%.

Više o samom proizvodu možete naći na sajtu www.kartalinproducts.com

PREUZMITE

Brošura Kartalin šampon (SRB)

Klinički dokazi Kartalin šampona (RUS)

Klinički dokazi Kartalin šampona (SRB)

Preuzmite rezultate ispitivanja Kartalin šampona (RUS)

Kartalin krem je proizvod koji se u prvom periodu svog života pojavio među pacijentima obolelim od psorijaze kao preparat koji je bio ručno pripravljan u jednoj apoteci u jednom malom mestu u Sibiru.
Ubrzo se glas o njegovoj pomoći kod psorijaze, kao I njegova ukupna, popularnost proširila, kako celom Rusijom, tako I širom tadašnjeg SSSR-a.

Obzirom na njegovu visoku efikasnost u stanjima kod psorijaze, određenih vidova ekcema I dermatitsa, kao I rastuću tražnju, farmaceutska kompanija, “Astrofarma” iz Tomska je počela njegovu proizvodnju, a kako bi se izašlo sve većim zahtevima širom zemaljske kugle.

Danas je Kartalin krem proizvod koji živi svoj život preko 30 godina, koje se prodaje u velikom broju zemalja širom sveta, pa I SAD, Velikoj Britaniji, zemljama EU…, koji je pomogao stotinama hiljada pacijenta I čija dejstva se prate pod budnim okom stručnjaka Medicinskog fakulteta Sibirskog univerziteta u Tomsku na čelu sa Prof. Dmitruk Vadimom Stepanovičem.

Pod okriljem ovog Fakulteta je urađena I klinička studija kojom je dokazana efikasnost ovog proizvoda kao pomoć u psorijazi. Ova činjenica čini Kartalin krem jedinim proizvodom koji ne sadrži kortikosteroide, prirodan je, a da ima klinički dokazanu efikasnost kod psorijaze.

Sinergija solidola- derivate katrana I sibirskog nevena, na prvom mestu, uz podršku drugih komponenti: etarsko ulje lavande, eukaliptusa, kamilice, salicilna kiselina, lizozim, vitamini A I D, su se pokazali kao formula koja veoma efikasno pomaže kod navedenih stanja na koži.

Više informacija na sajtu: www.kartalinproducts.com

PREUZMITE BROŠURU KARTALIN KREMA

Dermosens pH 5,5 sprej je univerzalni preparat koji pomaže u svim stanjima pojave crvenila I svraba na koži, bez obzira na uzrok pojave ovih simptoma, pomažući normalizaciju stanja kože, povlačenje crvenila I smirivanje svraba.

Dermosens pH 5,5 sprej je jedinstven proizvod na tržištu regiona koje se odlikuje da u sebi sadrži savremeno hladeće sredstvo sa kontrolisanim hlađenjem, što je, s jedne strane, potpuno u skladu sa savremenim preporukama koje preporučuju izbegavanje mentola I sličnih komponenti, dok s druge strane omogućava primenu kod oba pola I kod svih uzrasta, kao I kod dece do tri godine starosti, a što nije slučaj sa proizvodima koji sadrže mentol.

Dermosens sprej se odlikuje vrlo bitnom karakteristikom za kože, a to je da poseduje fiziološki pH kože- 5,5.

Pored komponente koja ispoljava vrlo bitnu karakteristiku kod stanja crvenila I svraba na koži, a to je da hladi, Dermosens pH 5,5 sadrži sledeće komponente koje omogućavaju brz I vidljiv efekat na kožu:

- Etarsko ulje lavande - antibakterijsko, antifungalno i repelentno dejstvo. Ispoljava dejstvo i kod smirivanja alergijskih manifestacija na koži.

- Pantenol, tj. provitamin B5, poboljšava hidrataciju kože, ublažava svrab, smanjuje upale i ojede kože i ubrzava zarastanje rana i opekotina.

- Ekstrakt lista aloje deluje anti-inflamatorno, tj. umiruje upale na koži i povećava sintezu kolagena u tkivu što dovodi do bržeg zarastanja oštećene kože.

- Alantoin stimuliše regeneraciju tkiva i ubrzava zarastanje rana.

Dermosens pH 5,5 sprej svoju efikasnost ispoljava u sledećim stanjima:

- Insekticidno i akaricidno dejstvo, preventivna primena kao zaštita od ujeda komaraca i drugih insekata, kao i krpelja

- Smirivanje iritirane kože na mestu ujeda insekata, zatim posle kontakta kože sa koprivom, otrovom meduza i sl.

- Ublažavanje crvenila i svraba kod boginja, virusa herpesa, ekcema dermatitisa, psorijaze

- Smirivanje crvenila i bola na površini kože zahvaćenoj aknama

- Tretman kože posle brijanja i depilacije

- Iritacije i crvenilo kože posle sunčanja

- Smirivanje nadražaja kože u trudnoći

- Starački pruritus

Više na: dermosens.info

Proizvod za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu Uromagik, prašak za oralni rastvor je važan zbog toga što:
- je pojava kamena u bubregu jedan od najčešćih problema mokraćnog sistema, procena je kod oko 15% populacije
- može nastati kod pacijenata svih uzrasta, uključujući i decu i starije osobe, a tri puta češće nastaje kod muškaraca nego kod žena

Bili bi dobro da „poznajete svoj kamen“ ako spadate u osobe koje ga imaju. Najčešće se u bubrezima stvara kamen sačinjen od soli oksalne kiseline, oksalatni tip kamena i to u preko 75% slučajeva. Često ćete kao sinonim za kamen u bubregu naići na termine urolitijaza, kalkuloza.

Faktori koji povećavaju rizik od nastanka kamena u bubregu mogu biti vaša genetika, način ishrane, učestolost infekcija mokraćnih puteva, metaboličke bolesti poput povećane aktivnosti štitne žlezde, poremećaj metabolizma mokraćne kiseline (npr. giht), povećan unos vitamina D, upotreba lekova koji pospešuju izlučivanja tečnosti iz organizma i lekova koji neutrališu želudačnu kiselinu i sadrže kalcijum.

Jedan od tretmana za preventivu nastanka kamena u bubregu i tretman simptoma izazvanih kamenom u bubregu koji je najduže u primeni je tretman solima liminske kiseline, tretman citratima.

Razlozi za primenu tretmana korišćenjem proizvoda sa citratima je najveći broj pacijenata kojima je pomogao da spreči nastanak kamena ili nastanak simptoma pri pojavi kamena u bubregu, najveći broj kliničkih studija koji ovo dejstvo potvrđuju i najznačajnije, proizilazi iz preporuka Evropskog vodiča za urolitijazu što je zvanična preporuke evropskih eksperata u urologiji.

Uromagik, prašak za oralni rastvor je preparat na bazi citrata. Osnovu preparata čine citrati koji su pomogli najvećem broju pacijenata, zvanično ih preporučuju evropski eksperti za urolitijazu.
Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu magnezijum-citrata i ispunjava sve uslove da efikasno deluje u prevenciji nastanka kamena u bubregu i u pomoći u tretmanu simptoma kod nastalog kamena u bubregu. Magnezijum-citrat pomaže da se nerastvorni sastojci kamena pretvore u rastvorne.

Uromagik prašak za oralni rastvor sadrži optimalnu količinu vitamina B6 koji ima značajnu ulogu u metabolizmu oksalata, smanjuje izlučivanje oksalata, samim tim i dospevanje u urin što snižava koncentraciju oksalata u urinu i mogućnost za formiranje kamena.

Uromagik prašak za oralni rastvor ima svojstvo blagog povećanja baznosti urina (povećava pH urina) što pospešuje postepeno rastvaranje kamena, tzv. topljenje kamena.

Prilikom primene Uromagik praška za oralni rastvor vrlo je bitna konstantnost u primeni, jer je Uromagik proizvod koji je efikasan za topljenje kamena, ali taj proces nije brz i potrebno je vreme.

Pacijenti koji imaju akutni napad kamena trpe veliki bol, jedan od najvećeg intenziteta na skali, I žele brz efekat. Brz efekat se postiže spzmoliticima koji ne utiču na sam kamen, dok drugi proizvodi, kao što je i Uromagik prašak za oralni rastvor, rastvaraju kamen, ali ne utiču na brzo smanje osećaj bola.

U tom smislu, a kao što je rečeno, da bi proizvod ispoljio svoje dejstvo potrebno nam je vreme. Prema iskustvu, kao i kliničkim dokazima, Uromagik prašak za oralni rastvor smanjuje kamen u prečniku za do 1-2 mm mesečno I efikasan je za kamen dijametra do 8-9 mm.

Uromagik prašak za oralni rastvor se preporučuje i posle tretmana razbijanja kamena drugim tehnikama, kao i kod peska u bubregu.

Obzirom na svoje osobine, Uromagik prašak za oralni rastvor može da se koristi I kao kvalitetan i efikasan izvor magnezijuma ivitamin B6. Zbog svog svojstva da povećava pH vrednosti krvi, Uromagik prašak za oralni rastvor ubrzava bazalni metabolizam čime se preporučuje za dijete, jer ubrzava smanjenje masnih naslaga i smanjenje telesne težine. Određene dijete koje se preporučuju kao prevencija nastanka malignih bolesti gde se akcenat stavlja na smanjenje kiselosti krvi prepoznaju Uromagik prašak za oralni rastvor kao jedan idealan preparat za uvođenje krvi u idealan pH opseg preporučen za ovu namenu.

PREUZMITE BROŠURU UROMAGIK

"Celtispharm" doo je farmaceutska kuća koja svoje proizvode distribuira isključivo pravnim licima i ne odgovara za poslovnu politiku distributera svojih proizvoda (maloprodajne cene, način prodaje, način dostave i slično).